24.04.2018.

Одржана V Пленарна седница Националног конвента о Европској унији

Одржана V Пленарна седница Националног конвента о Европској унији

Национални конвент о Европској унији (НКЕУ) успешно је окончао четврти циклус рада. Као и сваке године од оснивања, чланице НКЕУ организовале су Пленарну седницу, на којој су представљени резултати рада, који су постигнути у претходној години са посебним фокусом на овогодишњи Извештај о напредку Србије у процесу интеграције у Европску унију. Пета Пленарна седница НКЕУ одржана је 23. априла 2018. године у Народној скупштини Републике Србије.
 
Седници су испред Удружења судија прекршајних судова РС присуствовали Председник Удружења, господин Милан Мариновић и Генерални секретар Удружења, госпођа Мирјана Николић.
 
Пленарна седница НКЕУ је прилика да организације цивилног друштва, у присуству представника Владе Републике Србије, Преговарачког тима и Народне скупштине, покрену дијалог о кључним аспектима даље интеграција у Европску унију, трошковима, али и добитима, које од овог трансформативног и реформског процеса имају и наши грађани и привреда у целини.

Ове године посебна пажња је посвећена: садржају Извештаја о напретку Србије, стању у Поглављу 23, процесу промене Устава, као и питањима из области слободе говора и слободе медија.

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења