28.02.2014.

01.03. почиње примена новог Закона о прекршајима * Споразуми се око прекршаја * - Приручник можете преузети у картици Публикације

01.03. почиње примена новог Закона о прекршајима
   * Споразуми се око прекршаја * - Приручник можете преузети у картици Публикације

 Удружење судија прекршајних судова Србије у сарадњи са УСАИД  Пројектом за реформу правосуђа и одговорну власт дана 28.02.2014. у 12 сати, у београдском Медиа центру, организује конференцију на тему „Споразум о признању прекршаја“.

На конференцији ће бити представљене нове могућности и предности које Закон доноси грађанима Србије. Такође ће бити представљен и водич за примену Споразума о признању прекршаја.

 

Говорници:

Данило Николић – Министарство правде и државне управе РС – нп

Зоран Пашалић – Прекршајни Апелациони суд

Мирјана Николић – Удружење судија прекршајних судова Србије

Жељка Петровић – Прекршајни суд у Зајечару

Мирјана Оташевић – Управа царине Министарства финансија РС

Слободан Малешић – Управа саобраћајне полиције, МУП РС

Лоренс Т Ветер – директор УСАИД Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт

Изјава:

Зоран Пашалић

Сагласили смо се да је основна предност примене овог института бржи и ефикаснији прекршајни поступак, што са једне стране смањује време трајања прекршајног поступка, а са друге стране може допринети растерећењу судија прекршајних судова, уз смањење трошкова прекршајног поступка.

 Ради што ефикасније и лакше имплементације овог института у прекршајно законодавство, Удружење судија прекршајних судова је започело едукацију свих релевантних подносилаца захтева, као и судија прекршајних судова, што је резултирало закључивањем и усвајањем два Споразума о признању прекршаја, чиме је створен модел за даљу примену овог института, што ће допринети уједначавању судске праксе.

 

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења