10.04.2014.

Дилеме у примени новог Закона о прекршајима

 Поштовани чланови Удружења,

 

Удружење судија прекршајних судова РС у сарадњи са Управом саобраћајне полиције МУП РС организује тродневни семинар на тему „ Дилеме у примени Закона о прекршајима“. Семинар ће бити одржан од 23.04.2014. до 25.04.2014. у Врњачкој бањи, хотел Променада.

Овим путем вас позивамо да дате свој допринос у отклањању дилема у вези примене нових одредаба ЗоП-а, а  ЗОБС још увек није усаглашен са ЗоП-ом. Имајући у виду да су предлагачи измена и допуна ЗОБС-а превидели одређене животне ситуације и нормативна решења, поменути догађај је права прилика да утичемо на надлежне како би нам у будуће свима био олакшан рад и како би успоставили јединствену судску праксу.

Теме семинара:

•              Презентација филма „ Историјски развој саобраћајне полиције“ – проф.мр.сц Златко Беленцан, 23.04.2014.

•              Извештај МУП-а о стању безбедности саобраћаја на путевима у Републици Србији за 2013. Годину – мр Слободан Малешић, 24.04.2014.

•              Извештај МУП-а о стању безбедности саобраћаја на путевима у Граду Београду за 2013. Годину – проф.мр.сц Златко Беленцан, 24.04.2014.

•              Процесуирање тежих прекршаја из области безбедности саобраћаја  у скраћеном поступку – судија Бранка Живковић, 24.04.2014.

•              Предлог за допуну измена и допуна ЗОБС-а у делу заштитних мера забране управљања моторним возилом – судија Милан Маринови и представник МУП-а,24.04.2014.

•              Споразум о признању прекршаја – судија Жељка Петровић и мр Слободан Малешић, 24.04.2014.

•              Методологија извршења казне рада у јавном интересу – Виљем Храст,МПДУ РС, 24.04.2014.

•              Презентација развоја Система прекршајних судова (СИПРЕС)- Вања Текић, 24.04.2014.

 

 

 

С обзиром да смо водили рачуна да дневи ред не буде напоран и да ипак остане више времена за дискусију, предлоге решења, најљубазније вас молимо да се припремите, нотирате своја запажања, дилеме у првих месец дана примене ЗОП-а, како  би за наредно саветовање које је планирано за јесен ове године имали спремне теме, а све у циљу што ефикасније примене новог Закона и постизања што бољих резултата судија прекршајних судова што ће довести до још позитивније слике у прилог ефикасности прекршајних судова.

Скупштина Удружења:

Овим путем вас обавештавам да ће се 23.04. у 18 часова одржати годишња Скупштина Удружења на којој ћемо представити све информације о актуелним питањима у правосуђу, развоју Удружења, иницијативама Удружења у вези усаглашавања плата судија прекршајних судова са платама судија других судова посебне надлежности, учешћу нашег представника у раду Комисије за праћење  Национане стратегије за реформу правосуђа, пројектне активности, планиране едукације за 2014. И 2015. годину и друга питања у вези остваривања циљева Удружења.

 

Организационе информације:

Семинар се организује у складу са досадашњом праксом про боно за чланове Удружења. Што значи да смо обезбедили смештај на бази пуног пансиона, предавања, кафе паузе и то:

23.04. – долазак око подне,смештај, ручак, отварање саветовања, скупштина, вечера.

24.04. – доручак, предавања,кафе пауза, предавања, ручак, предавања, кафе пауза, предавања,вечера.

25.04. -  доручак, закључци,ручак,одјава из хотела.

Пријаве треба послати по следећем принципу:

ü  ПС у Београду 3 представника

ü  ПС у Новом Саду 2 предтставника

ü  ПС у Крагујевцу 2 представника

ü  ПС у Нишу 2 представника

ü  Прекршајни Апелациони по 1 представника из седишта и одељења (укупно 4)

ü  ПС који нису поменути по 1 представника

 

У број учесника не улазе предавачи, чланови ГО, председник ГО и председник Скупштине Удружења.

Љубазно вас молим да пријаву учесника пошаљете до 20.04.2014. на мејл miranikolic@usudprek.org.rs

 

Зa сва питања и информације вам стојим на располагању.

 

Срдачан поздрав,

 

Мирјана Николић

 

 

 

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења