26.11.2012.

Формирање Комисија

У складу са усвојеним Планом рад за 2013. годину формиране су Комисије (Радне групе) које ће се бавити различитим питањима и темама, а у циљу ефикаснијег рада Удружења судија прекршајних судова РС.

План рада за 2013. годину је оперативни план, који дефинише конкретне активности за наредну годину. Тај план је фокусиран на краткотрајне потребе Удружења и његових чланова. У циљу усмеравања ресурса на јачање капацитета Удружења на наредни период, требало би израдити дугорочну стратегију и визију. Израда трогодишњег Стратешког плана препозната је као кључна активност у Годишњем плану за 2013. годину. С тим у вези формирана је Комисија за стратешко планирање састављена од судија Љубе Симића, Жељке Петровић, Милана Мариновића, Дејане Ђорђевић и Снежане Николајев која ће радити на изради стратешког плана Удружења. Овој комисији прикључиће се и два судијска помоћника.
 

Изменама и допунама Статута које су усвојене на Годишњем саветовању у Кладову Удружење је започело рад на повећању броја чланова. Поред повећања броја чланова од изузетног је значаја прикупљање информација о потребама за професионалним усавршавањем свих чланова Удружења. С тим у вези формирана је Комисија за повећање броја чланова и професионално усавршавање састављена од судија Владе Ковановића, Слађане Драшковић и Славице Бркић. Овој Комисији ће се прикључити три судијска помоћник.

 
Поред Комисија које су предложене Планом рада и предлогом интерне стратегије Удружења Главни одбор је препознао потребу за оснивањем још једне комисије, Комисије за међународну сарадњу, која би се бавила успостављањем и одржавањем сарадње са институцијама и организацијама из земаља из окружења (потписници Иницијативе о регионалној сарадњи у области прекршајног права), Европске Уније и шире. Свим прекршајним судовима мејлом је упућен захтев да преложе двоје судија и три судијска помоћника који ће сачињавати ову комисију. Критеријум за пријављивање чланова је перфектно знање енглеског језика (говорног и писаног) и пожељно знање још једног светског језика (пожељно француског или немачког).

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења