05.08.2014.

Положај и права Pома у прекршајном поступку

Положај и права Pома у прекршајном поступку

 У Палати Србија, 5. августа 2014. године на иницијативу Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије и Удружења судија прекршајних судија, а уз подршку УСАИД-а у Србији организован је округли сто на тему “Положај и права Рома у прекршајном поступку“, са циљем консултација и проналажења решења за проблем  учешћа у саобраћају преправљених и запрежних возила.

Скуп је прилика да се пронађу решења и ови људи укључе у друштвени живот, а да се у исто време испоштују законске одредбе о безбедности саобраћаја, истакао је Ребић.

Састанку су присуствовали представници Управе саобраћајне полиције за град Београд, Агенције за безбедност саобраћаја, УСАИД-а у Србији, Канцеларије за људска и мањинска права, Удружења судија прекршајних судија, Српског комитета за безбедност саобраћаја, организација цивилног друштва које се баве питањима интеграције Рома, Лиге за Декаду Рома, Националног савета ромске националне мањине и судија Прекршајног суда из Београда и Новог Сада и Апелационог прекршајног суда.

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења