30.07.2014.

РАД ПРЕКРШАЈНИХ СУДИЈА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА ПРАВОСУЂА У СРБИЈИ

Удружење судија прекршајних судова, поздравља одлуку Комисије за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа 2013-2018. године, којом је ово удружење добило свог представника у Комисији, а који ће својим радом настојати да допринесе, како ефикасном спровођењу Стратегије, тако и унапређењу квалитета правосуђа у Србији.

Дана 25. јула 2014. године, на 11. седници Комисије за спровођење Националне стратегије за реформу правосуђа 2013 - 2018. на предлог Удружења судија прекршајних судова, за заменика члана Комисије, који је представник струковних удружења, изабран је председник Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић.

Удружење судија прекршајних судова захваљује се Комисији што је увидела потребу да преко 600 прекршајних судија, који представљају 92% свих прекршајних судова у Србији, буде заступљено у једном од најважнијих тела задуженим за реформу правосуђа, чиме је прекинута дугогодишња пракса третирања прекршајних судија, као судија другог реда.

Овим је Удружењу судија прекршајних судова, као струковном удружењу, пружена могућност да да свој пуни допринос побољшању квалитета правде, ефикасности правосуђа, јачању независности и одговорности, са крајњим циљем приближавање правде грађанима и враћање поверења у правосудни систем.
 

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења