24.07.2014.

Споразум о признању прекршаја

Споразум о признању прекршаја

 Конференција одржна поводом почетка примене Споразума о признању прекршаја.
Говорници: Зоран Палић - председник Прекршајог апелационог суда, Владимир Ребић - начелник Управе саобраћајне полиције МУП РС, Милан Маиновић - председник Прекршајног суда у Београду, Мирјана Николић - Ген. Секретар Удружења судија прекршајних судова РС и Слободан Малешић - заменик начелника Управе саобраћајне полиције МУП РС.
Удрузеје судија прекршајних судова у сарадњим са Прекршајним апелационим судом, Прекршајним судом у Београду И Управом собраћајне полиције МУП РС је данас у Палати Србија одржало конференцију за медије на којој су презентовани услови, начин И спремност полиције за пуну примену института " Споразум о признању прекршаја".
Од 20.08.2014. ће се стећи сви пратећи услови како би учиниоци прекршаја из области Закона о безбедности саобраћаја на путевима могли да под прописаним условима ( ЗоП,ЗоБС) поднесу захтев за споразумевање И тиме са службеним лицима овлашћеним од органа МУП-а преговарају о врсти и висини санкције у законском оквиру,признају одговорност и након тога прекршајни поступак (уколико су испуњени сви законски услови) заврше на једном рочишту. Овим начином Прекршајни судови ће бити растерећенији предметима лакше друштвене опасности, постизе се извесност казњавања, предмети ће бити окончани у већини случајева на првом рочишту, ефикасност И ефективност прекршајних судова ће бити значајно унапређена. Са друге стране овлашћени подносилац Захтева за покретање прекршајног поступка ће брже И ефикасније решавати случајеве. Грђани Србије И сва друга лица која прекрше Закон,односно учине противправну радњу, ће добити законит поступак у најкраћем могућем року под фер И коректним условима. Захваљујемо се УСАИД пројекту за реформу правосуђа И одговорну власт на подршци, а српским медијима на веома великој посећености.

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења