27.04.2016.

Закон о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима

 27.4 2016 Удружење судија прекршајних судова Републике Србије организовало је у Крагујевцу једнодневну обуку на тему примене Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима. Обука је реализована уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), у оквиру Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт (ЈРГА).

15 судија прекршајних судова који су у надлежности Апелационог суда - одељења Крагујевац присуствовало је обуци на којој су обрађене теме везане за најзначајније одредбе и новине које доноси Закон и његова примена, упоредне процедуре санкционисања прекршаја, међународне прописи који се односе на време управљања и радно време чланова посаде, те откривање и документовање прекршаја помоћу података са тахографа.

Током маја, ова обука ће бити организована и у Новом Саду, Нишу и Београду у циљу упознавања судија прекршајних судова са читаве територије Србије са променама које доноси нови Закон о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима и ради отклањања недоумица, унапређења судске праксе и боље примене овог Закона.

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења